pátek 23. prosince 2016

Quick and easy red gold nails


Ahoj všichni! Co by to bylo za Vánoce bez vánočních nehtů? Nojo, svět by se nezbořil, ale co kdyby! V hlavě jsem měla letos spoustu nápadů, ale moje nehty se rozhodly protestovat ve formě lámání se. Co naplat, některé desingy na krátkých nehtech zas tak dobře nevypadají. Další jsem měla v záloze taktéž červeno- zlaté s bílou vločkou, jenže bílý lak nebyl v takové stavu, abych s něco vytvořila.

Nakonec jsem vytvořila jednoduché, ale pěkné červeno-zlaté nehty. Tuhle kombinaci mám ráda hlavně na Vánoce. Taková klasika prostě. Na pomoc jsem si přibrala červený lak od Essence -The gel nail polish - 14 Do you speak love?, který mám hodně ráda, měla jsem ho myslím v Joy kdysi dávno. Dobře se s ním pracuje, rychle zasychá a stačí jen jedna vrstva. Zlatou jsem zvolila na jeden nehet (nečekaně), pro tyto účely jsem vybrala zlatavý od Miss Sporty Clubbing color -312 a vše jsem přetřela zlatým top coatem od NYC- Top Gold - 010 Top of the Gold, který mám doma věky a věky jsem ho nevyužila, tak jsem si řekla, proč ne dnes že jo. Třpytky prostě můžu, ale to jste si už asi všimli. Když nevím coby, volba padá skoro vždy na třpytky.

sobota 17. prosince 2016

Vánoce plné (sebe) lásky



Ahoj všichni! Vánoce jsou prý svátky klidu a míru. No jo, hezky se to říká, ale jaká je vlastně realita? Shon, stres, perfekcionismus, který nás spíš ničí, nakupování haldy jídla, většinou nezdravého, utrácení peněz za hromady dárků, abychom ukázali, že na to prostě máme, i kdybychom měli po Vánocích jíst suchý rohlíky (a cukroví samozřejmě). 

A je tohle opravdu to, co chceme? Úsilí, aby na Štědrý den bylo všecko perfektní, naklizeno, vyzdobeno, napečeno, navařeno, však to znáte snad všichni z domu. Tím samozřejmě neříkám, že Vánoce mají být bez jídla (ne, to bych nechtěla, vážně), ale spíš to, že kolem toho nemusí být takový humbuk a žena, která lítá po domě s tím, co všechno ještě musí stihnout. A musí? Toť otázka. Za prvé, většina členů rodiny nepotřebuje dokonalý vánoční byt, že je někde prach, no, tak ať je. Jsem zastáncem toho, že Vánoce jsou právě svátky klidu, požehnání a hlavně lásky. Nejen lásky o ostatním ,ale taky lásky k sobě ♥

 Co taková láska znamenaná? Dopřeju si odpočinek, požádám o pomoc, rozdělím úkoly, jsem k sobě laskavá a nestojím jen u sporáku uhoněná, sama se hezky obléknu, nalíčím (pokud se líčím) a najdu si aspoň pár chvilek klidu na sebe. Článek je myšlen obecně na všechny, ale jsem si vědoma toho, že jsem to spíše směřovala teď na nás, ženy, dívky. Myslím, že každý muž chce mít doma spokojenou ženu, která nepotřebuje mít všechno super, hezky oblečenou, než vystresovanou ženu, neupravenou, která na sebe moc nemyslí. Tomu se však věnovat nechci, to jen tak okrajově :)



Klikněte na obrázek pro zvětšení a lepší přečtení :)

Chtěla bych Vám ukázat můj spontánní nápad na výzdobu mého stromečku v pokoji, Už nevím, co přesně mě k tomuto nakopnulo, ale pravděpodobně jsem potřebovala povzbuzení a pozitivní energii, tak jsem si na stromeček nalepila jednoduchý štítek nesoucí Krásný den a hodně se mi to zalíbilo, tak jsem si vystřihla s papíru banku a napsala na ní totéž. Pár dní nato jsem viděla video na youtube od Svět podle Lu video o sebelásce. Po dokoukání jsem přidala další lístečky s myšlenkami, které mě od ní zaujaly. Vždy, když se podívám na stromeček, tak se musím usmát, přestože řeším úplně něco jiného.

Přeju Vám krásné dny, pro ty, co mají zkouškové, pevné nervy (sama s tím zápasím), nebojte, (neboj Zuzi), ono to zase bude dobrý :))


pondělí 12. prosince 2016

Aktuální seznam laků

Ahoj všem! Nemyslela jsem si, že nějaký podobný článek budu kdy psát, ale opak je pravdou a sepsala jsem svůj "seznam laků". Viděla jsem je na pár blozích, i různé wishlisty, různorodá provedení. Někdo měl laky nalakovné, jiný bez nich a já jsem se rozhodla svou mini sbírku vyfotit a případně odkázat na ty, které jste ještě neviděli. Když jsem pročítala seznam jedné holčiny, která jich měla okolo 300-400, tak jsem si říkala, že s mým počtem nikoho moc ohromím :D Samozřejmě si vše nekupovala, hodně laků byly ze spoluprácí, jak zmiňovala.

Nebudu to dál okecávat, jdeme na to. Jenom jsem chtěla říct, že jsem udělala čistku laků, které jsem už hoodně dlouho nepoužila, tak některé byly vyschlé, jiné zas byly nevhodným dárkem, znáte to :) Ale když přibude zase pár krasavců do mé sbírky, nebudu se zlobit.


pondělí 5. prosince 2016

Gabriella Salvete - Nude Powder with argan


Zkouším žíít jako kdyby po noci nepřišlo ráno, ať se bude co se chce kdykoliv dít, sám musím to zvládnout... Tyto slova od Poetiky mi právě hrají v pokoji, písničku žeru :D

Ale teď zpátky ke článku. Jelikož pudr, který jsem používala byl pořád z léta, tak chápete, že je už v jiném odstínu, než teď moje pleť na začátku zimy. Ačkoliv pudr od Goshe jsem měla ráda, musela jsem prubnout jiný. Koukala jsem se po recenzí a do oka mi padla podzimní novinka od Gabrielly Salvete - Nude powder with argan. Krasavec je to.

čtvrtek 1. prosince 2016

Ahoj zimo!


Krásný den všem!  Je tu první prosincový den, který nás přivítal troškou sněhu, za co jsem ráda, miluju padající sníh (hlavně za oknem).  Včera jsem se rozhodla opět provětral nějaké laky se své sbírky, hlavně ty, které jsem už dlouho nevytáhla. Do okna mi padla krásně zářivá červená, bílý lak a jemné třpytky podobné sněhu. Napadlo mě si udělat seznam laků, který nalakuju a podle toho se orientuju v tom, po kterých jsem už dlouho nesáhla a je to docela škoda. Tento červenej jsem neměla ani nepamatuju, přitom je docela fajn, no ne? Jsem zvědavá, kdy je všecky využiju ...