sobota 19. listopadu 2016

Tip na knížku - Kmotr!

ZDROJ
Ahoj všichni! Dlouhé chladné podzimně zimní večery jsou tady. A to je čas víte na co? Na čtení knížek! Přináším Vám skvělý tip na knížku pro dlouhé podzimní večery. Kniha Vám dokonale vtáhne do svého děje a zapomenete na vše kolem. O jaké že to knížce mluvím ?

O románu Maria Puza⟶Kmotr. Knihu jsme zhltla téměř jedním dechem a tak věřím, že se bude líbit i Vám!

Román Kmotr se odehrává v prostředí italské mafie po druhé světové válce. Knížka je úspěšně zfilmována režisérem Copollou, který dostal tři Oskary.

Příběh popisuje události v New Yorku, který ovládá familia Corleonových. Rodina má velkou moc, tu si získala podplácením soudců, policistů, politiků a ostatních úředníků. Pak se na scéně objeví Solozzo, jenž chce podat donu Corleonovi návrh na obchod. Ten však nesouhlasí a Solozzo odchází s nepořízenou. O nějaký čas později však dona někdo na ulici postřelí a don se dostává do nemocnice. Sonny bere řízení famiglie do svých rukou. Vyšle Michaela, svého mladšího bratra, aby se sešel se strůjci útoku na svého otce a na schůzce je zastřelil. Pak musí odjet na Sicílii, než se situace uklidní. Tím se rozpoutala válka mezi mafiánskými famigliemi. Jednoho dne je však Sonny na dálnici zastřelen a řízení rodiny musí opět převzít ještě ne zcela uzdravený don, který si na pomoc přivolá svého syna Michaela. Jak to dopadne se samotným donem Corleonem a jestli se stane Michael po otci donem či ne, se dozvíte po přečtení této skvělé knihy...

Mezi mé nejoblíbenější postavy patří samotný don Corleon a Tom Hagen, který mě dostal sovjí povahou.
ZDROJ

Mé hodnocení
            ⥥

Fantastický příběh. Kniha mě velmi nadchla. Vážně doporučuji. Je to úplně něco jiného, než jsem četla a toto téma je vážně super a zajímavé. Ze začátku jsem se moc neorientovala v jménech, která padala, ale potom to bylo dobrý a věděla jsem, co a jak, kdo a s kým, však víte.
Obdivuju na postavách to, s jakým klidem jednají. Jak dokáží udržet chladnou hlavu v situacích, jako je úmrtí velmi blízkého člověka.

Jak jste na tom vy se čtením v tomhle období? Já se přiznám, že nevím,co číst dřív, hlavně, když do školy bych měla přečíst x knih...

2 komentáře:

  1. Máš skvelý blog nedáme vzájomné sledovanie? :) neber to ako reklamu :)

    ORLLING

    OdpovědětVymazat
  2. Skvelá recenzia. :) Ja som práve dočítala Kráľovnú tieňov (séria Trón zo skla) a uvažujem, že by som si prečítala niečo z Harryho Pottera alebo Pána prsteňov :)

    OdpovědětVymazat