středa 26. října 2016

Proč používat krémy na obličej?


Přeji všem pěkný den,všechny chceme mít krásnou pleť bez chyby. Tu ale nebudeme mít, když o ni nebudeme správně pečovat. Vždyť krásně vypadající pleť je naší vizitkou. Každodenní péče nezabere až tolik času a jednou za to budeme vděční. Podle mě je používání denní krému naprostou samozřejmostí, bez které neopouštím byt. Nikdy.

Správnou péčí se rozumí používat kosmetiku pro tvůj typ pleti. Je blbost používat krém na mastnou pleť, když máš normální a naopak. Možná si říkáte, že je to snad jasné, ale není. Znám víc případů holek, které to takhle má. V drogérkách, lékárnách, parfumériích je spousty výrobků, takže si stačí jen vybrat.

Proč denní krém používat?
Denní krém chrání pleť před škodlivými látkami z okolního prostředí, pěstuje ji, slouží jako podklad pod make-up a pleť poskytuje tolik důležitou hydrataci. V zimě je lepší používat hutnější krémy a v létě naopak ty na lehké bázi. Každopádně myslím, že většina pocítí, jak je pleť lepší, když krém použije, to mi věřte.

Suchá pleť: Pro suchou pleť je ideální hydratační krém nebo krém s vitaminy A a E. Pleť potřebuje hydrataci a výživu. Proto je dobré volit hutnější a výživnější krémy. Dobré krémy vyšší kvality nabízí například Bioderma nebo Uriage.


Např. Výživný a regenerační krém od Astrid s jojobovým olejem. Cena se pohybuje okolo 50 Kč.

Smíšená pleť: Je náročnější na péči. Protože jedna část je sušší a T zóna naopak mastná. Ideální lehčí hydratační krém speciální pro smíšenou pleť. Často bývají i v gelové lehké podobě.


Antioxidační krém pro smíšenou pleť. Tento krém můžu vřele doporučit. Je jemný a úžasně voní. Cena 169, ale je často v akci kolem 69 kč

Druhým tipem je též krém od Oriflame Optimals oxygen boost, který miluju :) Krém už trochu vyšší kvality, zejména svým složením, obsahuje antioxidační technologii Lingon 50:50. 50 ml. Cena cca 299 Kč.


Mastná pleť: Na mastnou pleť není třeba nanášet hutné  a výživné krémy, ale nějakou lehkou pleťovou emulzi, gel či krém. Každopádně neplatí mastné nemastit. I mastná potřebuje hydrataci, ale v jiné formě.


Např. Acneclear od Dermacolu s tea tree olejem. Příjemně voní a stojí okolo 99 kč

Normální: Lidé s normální pletí mají vyhráno. Samozřejmě, péči potřebuje, ale ne tak důkladnou. Ideální je hydratační krém pro normální pleť. Hydratace pleti je prostě základ. Často bývají krémy určené pro normální až smíšenou pleť. Žádný krém doma na normální pleť nemáme, tudíž nemůžu dát tip, ale nešlápnete vedle s krémem pro smíšenou pleť, o kterém jsme psala výše :)


+ všem známý univerzální krém Nivea. Všichni ho známe, tak netřeba rozvádět. V Tetě drogerii je toto malé balení za 9,90 tak jsem koupila menší zásobu.


Krém je vhodné používat 2 x denně, ráno a večer. U mladé pleti je zbytečné používat noční krémy (podle mého), takže denní bohatě stačí. U zralejší pleti jsou potom k výběru i noční krémy, ale žádný jsem nikdy nezkoušela, tak tu o nich přirozeně psát nebudu. Všechny krémy, které jsou na fotkách mám odzkoušené, některé dříve, některé používám pořád, jsou to mé stálice. 

Ten, kdo krém nepoužívá, tak si ze začátku bude muset zvykat ho pravidelně používat, ale časem se z toho stane velmi dobrý zvyk :) 

Na závěr bych chtěla říct, že se absolutně nepovažuji za nějakého experta v této tématice. Jsem holka, která má ráda kosmetiku všeho druhu a jen se s Vámi chci podělit o moje postřehy. Tak to tak prosím berte. Je mi jasné, že ženy 30+ si tady moc nepočtou, protože už používají třeba jiné krémy, jinak specializované.

Používáte krémy pravidelně nebo se Vám moc nechce ? Jestli jo, jakou značku ? :)

6 komentářů:

  1. mojím pravidelným krémom je Nivea používam ju stále ráno, aj keď prídem zo školy aj keď idem spať ;))

    OdpovědětVymazat
  2. Ja taktiež používam Niveu, mala som nejaký na zmiešanú pleť od Oriflame a bola som s ním dosť spokojná, tak si ho asi opäť objednám:)

    Saja Frey blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S krémy Oriflame jsem byla vždy spokojená, oni umí :)

      Vymazat
  3. Moja pleť sa nikdy nevie rozhodnúť aká chce byť, takže nájsť správny denný krém je umenie :) Nemala som česť zatiaľ ani jedným z článku, najviac ma zaujal krém z Oriflame :) Vydarený článok :)

    OdpovědětVymazat
  4. ja používam krém ráno po vyčistení pleti :) keďže mám suchšiu a treba ju hydratovať :) ale už sa mi stalo že mi krém veľmi typovo nesedel :/

    OdpovědětVymazat